top of page

Educatief aanbod

Over reptielen zijn vaak veel vooroordelen en verkeerde opvattingen.

Leer verschillende soorten reptielen onderscheiden, omgaan met slangen en gevaarlijke diersoorten of eerste hulp bij ongevallen met reptiel tijdens een van de diverse opleidingen - van basis tot aanvullend. Zowel voor professionelen als voor particulieren.

Of maak kennis op een veilige manier met enkele van de koudbloedigen van SOS Reptiel tijdens een educatief bezoek aan het centrum of een thematische lezing op locatie.

Opleidingen

SOS Reptiel organiseert, op vaste momenten en op afspraak, gespecialiseerde opleidingen rond hanteren en omgaan met reptielen. Beginnend met een basisopleiding, uit te breiden volgens moeilijkheid en/of thema.

Aanvullend opleidingen: gevaarlijke soorten, ehbo-procedures, reuzenslangen, krokodillen en giftige reptielen.

Ideaal voor brandweer, politie, douane en andere ordediensten die tijdens hun job in contact kunnen komen met deze dieren.

Een module duurt ongeveer 4 uur. Nadien kan een bewijs van deelname overhandigd worden.

 

Alleen de basisopleiding is op verplaatsing mogelijk. Aanvullende opleidingen worden uitsluitend gegeven ter plaatse in het opvangcentrum van SOS Reptiel.

 

Voor prijzen en/of data neem contact op via mail

basisopleiding reptielen cursus voor particulieren basiscursus reptielen sos reptiel opleiding lessen over biologie voeding verzorging wetgeving ziektes en ehbo en hantering van slangen schildpadden hagedissen en andere koudbloedigen

Cursus particulieren

Nieuw is de basiscursus voor particulieren. In 6 lessen verdiept je je in: 

  • biologie,

  • correcte voeding en aandachtspunten,

  • algemene verzorging,

  • wetgeving,

  • ziektebeelden en EHBO

  • veilige hanteringstechnieken van reptielen.

De eerste lessenreeks start op woensdag 20 maart 2024 en eindigt op 24 april 2024. De les vindt telkens plaats op woensdagavond van 18u30 tot 20u30 in het opvangcentrum (Torhoutbaan 207a in Ichtegem).

De opleiding kost 300€ voor zes lessen, hierin is toegang tot het opvangcentrum en gebruik van materialen inbegrepen. De opbrengst gaat naar het onderhoud en verzorging van de dieren. 

Inschrijven is niet meer mogelijk. Alle plaatsen zijn gereserveerd.

VOLZET!

Educatief bezoek

Wil je een glimp achter de schermen in het opvangcentrum? Zou je graag de dieren van dichterbij bekijken? Dat kan, tijdens een bezoek aan SOS Reptiel in Ichtegem.

Na een intro over de werking van het asiel en wat basisinformatie over reptielen, maak je in levende lijve kennis met hagedissen, krokodillen en alligators, grote en kleine slangen, fascinerende schildpadden en andere koudbloedigen. Wie dat wil kan ook een slang, schildpad of hagedis hanteren. Bezoek aan het sanctuary in opbouw is inbegrepen. 

Kom op ontdekking en vraag een begeleid bezoek aan met jouw groep vrienden, familie, collega's of kennissen uit een vereniging.

Een groepsbezoek kost 75€ per uur en duurt gemiddeld anderhalf uur. Per groep zijn maximum15 personen toegelaten. 

Thematische lezing

Mensen op een leerrijke manier laten kennismaken met reptielenSOS Reptiel voorziet met plezier een educatief moment rond reptielen op locatie.

Hierbij komen enkele vriendelijke reptielen, zoals een landschildpad, slang of hagedis mee naar jouw klas, woonzorgcentrum, vereniging of organisatie. Andere dieren zijn bespreekbaar. De reptielen worden op een veilige en sensibiliserende wijze aan de deelnemers voorgesteld.

Benieuwd? Neem contact op en we bespreken met plezier de mogelijkheden. Een thematische lezing kost 75€ per uur en duurt minimaal 1 uur. Voor het vervoer wordt een vergoeding van 0,6€ per km aangerekend. 

bottom of page